Belediye Sitesi
  • Haber Başlık : RAHMET VE MiNNETLE ANIYORUZ…
  • Haber Konu : RAHMET VE MiNNETLE ANIYORUZ…
  • Haber Tarih : 10.11.2020
  • Yazar : Admin
Haber Hakkında
Sn.Başkanımız, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün ebediyete intikalinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

RAHMET VE MiNNETLE ANIYORUZ…

Başkan mesajında;
Aziz Milletimizin, Anadolu topraklarından silinmek istenildiği bir dönemde başlattığı Kurtuluş Savaşını zaferle sonuçlandıran Atatürk, millet iradesine dayalı çağdaş Türkiye Cumhuriyetini kurarak, yepyeni bir çığır açmıştır.
Anadolu topraklarından yükselen bu bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, dünyada pek çok topluma da örnek olmuştur. Milletimiz, Gazi önderliğinde, verdiği şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza etme, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürkün en büyük ideali, temellerini attığı Türkiye Cumhuriyetini çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırmaktı. Yok oluşun eşiğinden dönerek, büyük bir kararlılık gösteren milletimiz, bu yolda önemli mesafeler kat etti. Mustafa Kemal Atatürkün bıraktığı eserin büyüklüğü milletimize gurur vermektedir. Bütün bunlar, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlamaktadır. Bugün, Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev ise yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır.
Bunun için, 10 Kasımları aydınlık geleceğimize yönelik atılımlarımızın kaynağı haline getirerek, Ulu Önder Atatürkün aziz hatırasına ve Türk milleti olarak bizlere bıraktığı mirasa sahip çıkacağız.
Bu duygu ve düşünceler ile; Kurtuluş Savaşı Önderimiz ve Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkü bir defa daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.
Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf Fotoğraf
Hızlı Menü